Kakovost-oblacil

KAKO PREPOZNATI KAKOVOST OBLAČIL ZA NOVOROJENČKE?

Opažam, da kakovost oblačil za novorojenčke, ki so na voljo v številnih trgovinah, zadnja leta opazno pada. V veliki meri je to posledica preplavljenosti trga s poceni oblačili, večinoma uvoženimi iz Kitajske. Pri oblačilih za novorojenčke je kakovost še posebej pomembna. Koža novorojenčka je zelo občutljiva in jo zlahka razdražijo grobi, trdi materiali ali umetna barvila. Poleg tega je treba ta oblačila pogosto prati. Dobro naj prenašajo stik z vodo in pralnim praškom, ne smejo se raztegovati, barvati ali krčiti.

Pri nakupu oblačil za novorojenčke bodite poleg videza oblačil pozorni tudi na kakovost materiala, iz katerega so narejena in kako so sešita ta oblačila. Obstaja nekaj preprostih načinov za oceno. Na kaj morate biti pozorni pri izbiri oblačil?

Tkanina
Kakovost materiala, iz katerega so izdelana oblačila za novorojenčke, lahko preverite precej enostavno. Najprej naj bo tkanina gladka in mehka na otip, da ne draži otrokove kože in da je prijetna za nošenje. Naj ne bo trda ali toga, vsekakor pa mora biti dovolj debela. Tanki materiali se zelo hitro raztegnejo in strgajo, vendar jih je na trgu žal ogromno. Prav tako preverite gostoto tkanja materiala. Oblačilo usmerite proti svetlobi in preverite, v kolikšni meri je tkanina prosojna. Hitro boste opazili, če tkanje ni dovolj tesno. Izbirajte samo oblačila iz blaga z gosto vezavo, zaradi česar je material debelejši in trpežnejši. Preverite tudi, ali ima tkanina lep sijaj, če se ne mečka preveč in če na njeni površini ni vidnih napak, štrlečih vlaken ali grdih gub. Za svoje novorojenčke izberite oblačila iz naravnih materialov in brez sintetičnih dodatkov. Takšna oblačila bodo dihala in ne bodo povzročala alergij.

 

komplet-za-novorejencke-5-delni-belo-rjavi-s-potiskom
otroske-legice-z-rozicami-in-gumico-modne-novorojencki-2

Šivi
Druga zelo pomembna stvar so šivi pri otroških oblačilih. Ko kupujete oblačila, vedno preverite njihovo notranjost, ali so v njih na spojih kakšni praskajoči elementi. Prepričajte se, da ni visečih nitk, slabo prišitih etiket itd. Vsi ti elementi negativno kažejo na kakovost oblačila in lahko povzročijo nelagodje med nošenjem. Držite oblačilo v rokah, rahlo raztegnite blago na obeh straneh izbranega šiva. Prepričajte se, da je dovolj močan in da se ne maje. Prepričajte se tudi, da so šivi enakomerni in da niso zviti.

Aplikacije in odtisi
Okrasni potiski in našitki na oblačilih za novorojenčke so seveda lepi in prijetni za oči – predvsem odraslih oči. Novorojenček se svojega videza tako ali tako še ne zaveda, pa vendar nam je najbolj pomembno njegovo zadovoljstvo. Še bo čas za lep videz! Pisana oblačila z okraski seveda niso nič narobe in lahko si izberemo tista, ki so nam najbolj všeč. Vedno pa bodite pozorni, ali našitki, aplikacije in debelejši potiski niso pretrdi in ali je oblačilo prijetno na otip, predvsem v notranjosti. Spomnimo se tudi, da manj kot je umetnih barvil v teh oblačilih, tem bolje je za novorojenčka in njegovo občutljivo kožo. Oblačila naj bodo predvsem nežna in čim bolj naravna.

dekliski-bodi-na-preklo-dolgi-rokavi-za-novorojencke-beli-s-pikami-1
fantovski-bodi-na-preklop-za-novorojencke-z-vzorcem-belo-rjavi-sivi-1

Zaponke oziroma pritiskači
Oblačila, ki se zapenjajo z zaponkami, so zelo udobna. Zapenjanje olajša oblačenje pajackov, bodijev ali pižamic. Vendar je vedno vredno preveriti, ali so dobro narejeni. Ali so v eni vrsti in enakomerno razporejeni? Ali se vsi pritrdijo in držijo z enako močjo? Ali se noben pritiskač ne odpne? Takšne podrobnosti nam povedo veliko o kakovosti oblačila. Lahko tudi pomembno vplivajo na njegovo uporabo.

bodi-na-preklop-za-puncke-novorojencke-vzorec-neznih-pik-1
Otroski-bodi-na-preklop-s-pritiskaci-beli-mehak-udoben-bombazni-1

Pri nakupu oblačil v trgovinah ali na stojnicah se lahko srečamo z neprijetnimi presenečenji. Kitajska oblačila zelo pogosto razočarajo že po prvem pranju. Seveda pa to ne pomeni, da je vedno tako in da moramo popolnoma izključiti takšna oblačila. Vendar pri nakupu skrbno ocenimo njegovo kakovost.

Pri spletnem nakupu nimate možnosti ocenjevanja kakovosti oblačil, zato izbirajte le dobre in zaupanja vredne trgovine. Z veseljem sporočamo, da so vsa oblačila za novorojenčke, ki so na voljo v Cool-kids.si, evropskih proizvajalcev. Vabimo vas, da obiščete kategorijo Novorojenčki, kjer so na voljo samo najkvalitetnejša oblačila iz dobrih, trpežnih materialov.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

V spletni trgovini Cool kids spoštujemo in cenimo vašo zasebnost in osebne podatke, ki nam jih zaupate. Osebne podatke, ki jih pridobimo z nudenjem naših storitev, hranimo in obdelujemo v skladu z veljavno evropsko in slovensko zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov GDPR).

Ti piškotki so obvezni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti iz sistema.

Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Uporabljamo spletno trgovino. Za košarico in naročilo bosta shranjena 2 piškotka. Ta piškotka sta obvezna in jih ni mogoče izključiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni
Sprejmi izbrane piškotke
[]